Bij een grote ondermijningsactie op de Zevenkampse Ring afgelopen donderdag is 45.000 euro en diverse drugs en wapens in beslag genomen. De politie heeft dertien mensen aangehouden.

Er werden tweehonderd auto's naar de controleplek 'gedirigeerd', meldt de politie. De actie werd uitgevoerd door honderd werknemers van de politie, het Openbaar Ministerie, de Koninklijke Marechaussee, de gemeente Rotterdam, Toezicht en Handhaving en de Belastingdienst.

Vier personen zijn aangehouden voor het onder invloed zijn van drugs of alcohol achter het stuur, twee personen omdat ze een mes hadden en één persoon voor het in bezit hebben van een slagwapen. Daarnaast werden er drie bestuurders aangehouden voor het in bezit zijn van hasj en cocaïne en één persoon voor het bij zich dragen van pepperspray.

De politie heeft ook twee inzittenden van een auto die zich verdacht gedroegen aangehouden. De twee Rotterdammers van 23 jaar oud reden richting de Nesselande, waarop de politie hen achtervolgde. Toen de agenten een stopteken gaven, gooiden de inzittenden cocaïne in een zakje naar buiten.

Naast aanhoudingen ook auto's en geld in beslag genomen

Verder werden er twee auto's in beslag genomen die een ingebouwde verborgen ruimte hadden. De Belastingdienst heeft dertien auto’s en 27.000 euro in beslag genomen. De gemeentebelasting heeft 18.00 euro aan openstaande boetes geïnd.

Er zijn verschillende bekeuringen uitgedeeld voor het rijden zonder rijbewijs of verzekering, het niet dragen van een gordel of het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs. Sommige bestuurders betaalden meteen hun rekening en mochten verder rijden.

Een aantal voertuigen in de wijk waar nog een bekeuring op rustte hebben een wielklem gekregen.

De politie zegt dat alle betrokken instanties veel informatie hebben verkregen door de ondermijningsactie. "Dit kunnen de ontbrekende puzzelstukjes zijn die leiden tot het oplossen van een zaak", aldus de politie.