Het Openbaar Ministerie (OM) heeft donderdag acht jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist tegen een 30-jarige Rotterdammer. Hij wordt verdacht van een fatale steekpartij in Rotterdam-West, waarbij een 47-jarige man uit die stad om het leven kwam.

De steekpartij vond plaats op 23 juni 2017. Rond 14.05 uur zagen getuigen het slachtoffer een huis uitrennen en tussen geparkeerde auto’s op de Joost van Geelstraat in elkaar zakken. Hij had meerdere steekwonden. Toegesnelde ambulancemedewerkers startten direct met reanimeren.

De Rotterdammer werd in kritieke toestand naar een ziekenhuis vervoerd waar hij een paar uur later overleed aan zijn verwondingen.

Agenten startten direct na het incident een onderzoek en troffen in de omgeving de verdachte aan. Hij werd aangehouden op verdenking van de dood van het 47-jarige slachtoffer.

Volgens RTV Rijnmond heeft de man bekend, wil hij zelf ook behandeld worden voor een psychopathologische stoornis, en ging hij daarom akkoord met tbs. Hij verbleef in 2017 sinds enkele dagen bij het slachtoffer en hij werd naar eigen zeggen boos toen de man seks met hem wilde. Het OM vermoedt dat de verdachte boos werd nadat hij uit de woning was gezet. De verdachte zou namelijk geen eigen woning en werk hebben.

De rechter in Rotterdam doet waarschijnlijk over twee weken uitspraak.