De bouw van een 70 meter hoge woontoren aan de Wijnhaven in Rotterdam is dinsdag gestart. OurDomain telt straks 24 verdiepingen met 612 kamers en appartementen voor studenten en starters.

De woningen worden tussen de 25 en 50 m² groot. Het gebouw krijgt onder meer een fitnessruimte, grote fietsenstalling, koffiebar, bibliotheek en groen dakterras van zo'n 600 m². Hiermee is het pand ingericht op studenten en young professionals. Naar verwachting is de woontoren in 2021 klaar.

OurDomain komt in het Maritiem Disctrict te staan, een gebied gelegen tussen de Schiedamsedijk, Oostplein, Blaak en de Boompjes. Hoewel daar nu overwegend veel kantoren staan, wil de gemeente Rotterdam het gebied veranderen in een plek met meer woningen.

Op dit moment zijn er 3.315 woningen in het Maritiem District. Er wordt tot en met 2020 een toename van ongeveer 1.900 woningen verwacht. Behalve de komst van OurDomain, gaat het hierbij om de transformatie en herontwikkeling van kantoorpanden.

De gemeente ambieert om binnen vier jaar te starten met de bouw van achttienduizend woningen. Ongeveer zevenduizend daarvan komen in de binnenstad.