Zeven Rotterdamse horecazaken staan onder verscherpt toezicht van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Twee daarvan scoren onvoldoende op ongediertewering.

Dit blijkt uit inspectierapporten van de NVWA. De horecabedrijven waarbij ongediertewering niet voldoende blijkt, zijn Fresh Wok aan de Groene Hilledijk en Meknes aan de Goudse Rijweg.

Naast deze twee zaken, staan nog vijf andere Rotterdamse horecabedrijven onder verscherpt toezicht. Het gaat om eethuis Fafi aan de Witte de Withstraat, Fjord B.V. aan de Blaak en Salam Food in de Markthal die inmiddels gesloten is, Ciao Alexius aan de 2e Rosestraat en Meydan BV aan de Beijerlandselaan.

Deze bedrijven hielden zich allen niet aan de regels voor voedselveiligheid en hygiëne. De inspectie werd uitgevoerd in december 2018. De bedrijven werden getest op hygiëne, omgang met voedsel en ongediertewering. De punten waar de zaken niet voldoende op scoorden, kunnen ze verbeteren. Na onbepaalde tijd wordt opnieuw een inspectie uitgevoerd.

De NVWA laat weten dat steeds meer horecabedrijven onder verscherpt toezicht staan. De reden hiervoor is omdat de NVWA meer risicogericht controleert. In totaal ging het in 2017 om 484 horecabedrijven. In 2014 stond dat aantal nog op 330.

Sinds juli 2016 werkt de organisatie ook met een ander interventiebeleid, waardoor bedrijven sneller onder verscherpt toezicht worden geplaatst.