De gemeente Rotterdam investeert komende jaren in twintig hectare extra groen in de stad. Dit blijkt uit het actieplan 'Rotterdam gaat voor groen', wat wethouder Bert Wijbenga naar de gemeenteraad gestuurd heeft.

Het is onder andere de bedoeling dat er meer groene daken en meer groen bij werklocaties komt. Hiervoor heeft het college een budget van 12,5 miljoen euro uitgetrokken.

Groene daken zorgen voor verkoeling in het pand en het is gunstig voor de waterberging. Hierdoor wordt de riolering bij flinke regenbuien minder belast.

Ook wil het college de ecologische verbindingen in de stad versterken, waar ze 3,5 miljoen euro beschikbaar voor stelt. Daarnaast komt er meer groen op de Polderlaan, Le Fèvre de Montignylaan, bij het voorportaal van het Collectiegebouw van Museum Boijmans van Beuningen en het evenemententerrein in het Museumpark.

Zo'n 40 procent van de grond in de gemeente Rotterdam is van de gemeente zelf. De overige 60 procent is privé eigendom. Daarom wil de gemeente graag samenwerken met bewoners, bedrijven, investeerders en woningcoöperaties om meer groen in de omgeving te realiseren.