De Erasmus Universiteit in Rotterdam schrapt een van de twee masteropleidingen die vorige week als te duur werden bevonden door de Onderwijsinspectie. De andere opleiding zal vanaf het collegejaar 2019-2020 voor het normale collegegeld te volgen zijn.

Vrijdag schreef de Onderwijsinspectie dat twee masteropleidingen van de Rotterdamse universiteit duurder waren dan de wettelijke norm.

Het gaat om de deeltijdse masteropleidingen Business Administration en aan de variant Finance & Investments Advanced. De eerste studie kost 34.000 euro en de tweede 8.000 euro waar het collegegeld nog bovenop komt. Het wettelijke collegegeld is 2.060 euro.

De universiteit schrijft de extra kosten onder meer toe aan kleinschalige colleges, extra kosten voor docenten vanwege avondonderwijs, extra keuzemogelijkheden, betere collegezalen en meer ondersteuning. De Inspectie van het Onderwijs ziet "dit extra aanbod als onderdeel van de opleiding".

De masteropleiding Business Administration zal vanaf het collegejaar 2019-2020 voor het wettelijk collegegeld worden aangeboden, stelt de universiteit. De variant Finance & Investments Advanced wordt vanaf volgend jaar niet meer aangeboden op de Erasmus Universiteit.