Agenten hebben zondagochtend een 42-jarige motorrijder aan de kant gezet omdat hij tot 45 kilometer per uur te hard reed over de Rotterdamse Bosdreef. Bovendien had hij twee kinderen van dertien en negen jaar achterop zonder beschermende kleding.

De man reed 115 kilometer per uur op een weg waar 70 kilometer per uur is toegestaan.

Hij werd rond 9.00 door agenten staandegehouden. De kinderen en vader droegen een joggingpak in plaats van beschermende kleding, die op een motor verplicht zijn. Het meisje had bovendien geen goedgekeurde helm, die daarbij ook "veel te groot" was.

"De helm kon je bij wijze van ronddraaien op haar hoofd. Zelfs met gesloten kinband kon je de helm zo af doen zonder de kinband te openen. Echt levensgevaarlijk", reageert de agent die de man aan de kant zette.

Man kon geen rijbewijs tonen

De man kon de agenten geen rijbewijs tonen en reageerde volgens de politie "vol onbegrip" over het feit agenten hem aanspraken. Hij zou het allemaal "complete onzin" hebben gevonden. Volgens de politie bracht de man echter niet alleen zijn omgeving in gevaar doordat hij te hard reed, maar tevens zijn eigen kinderen.

De politie bekeurde hem voor het niet kunnen tonen van een rijbewijs, te hard rijden en het rijden met drie in plaats van twee personen op de motor. De hoogte van de boete is niet bekend gemaakt.