Op zaterdag 16 en zondag 17 maart rijden er door werkzaamheden geen treinen op de HSL-lijn tussen Rotterdam Centraal en Breda.

Dit meldt de NS. Reizigers worden geadviseerd om via Dordrecht om te reizen. Reizigers dienen rekening te houden met ongeveer een half uur tot een uur vertraging.

De HSL is regelmatig in het nieuws geweest in verband met problemen. De treinen op dit traject kampten meerdere keren met softwareproblemen.

Treinen op HSL-lijn kampen met softwareproblemen

De Federatie Nederlandse Vakbeweging (FNV) liet woensdag nog weten dat zij met de Nederlandse Spoorwegen (NS) in overleg wil over de misstanden rond de hogesnelheidslijn. Volgens een woordvoerder van de FNV is de begeleiding van net opgeleide machinisten van de HSL-lijn "onder de maat". Machinisten laten weten dat ze te snel in het diepe worden gegooid na de opleiding.

De vereniging bood vrijdag een manifest aan de NS in Utrecht aan, ondertekend door 1.200 gedupeerde werknemers. Hierin stonden twaalf verbeterpunten op het gebied opleiding, personele bezetting, ondersteuning, materieel en infrastructuur van het spoor.

In gesprek met het AD meldt de NS enigszins verbaasd te zijn door de eisen, maar het bedrijf zegt in gesprek te gaan met machinisten en de FNV. Volgens de woordvoerder stelt de NS alles op alles om de problemen met de IC Direct aan te pakken.

Eerder richtte de NS een verbeterteam op en zijn er speciale reserveteams geïntroduceerd. Deze teams worden ingezet bij het stilvallen van een trein op de HSL-lijn en kunnen meteen met een vervangende trein het HSL-spoor op.