De politie heeft drie douaniers aangehouden wegens verdenkingen van corruptie en witwassen in de Rotterdamse haven, bevestigt het Openbaar Ministerie (OM) maandag aan NU.nl na berichtgeving van De Telegraaf. In januari vielen de Rijksrecherche en de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) al de woningen van de verdachten binnen.

De woninginvallen bij de verdachten leverden toen 155.000 euro aan contant geld, sieraden en dure horloges op. De mannen werden na de invallen echter niet opgepakt. Waarom de verdachten nu wel zijn gearresteerd, is onbekend.

De drie douaniers van 31, 34 en 37 jaar oud zijn afkomstig uit Schiedam, Den Haag en Rotterdam. Zij kwamen in beeld door opvallende opnamen van contant geld en stortingen op hun bankrekeningen, zei het OM eerder tegen NU.nl.

Deze stortingen en opnamen stonden niet in verhouding tot de legale inkomsten van de mannen.

De afgelopen jaren had de douane in de Rotterdamse haven ook al te maken met corrupte douaniers. Gerrit G. werd veroordeeld tot veertien jaar cel, de zaak tegen de verdachte douanier Gertie V. is nog onder de rechter.