De politie heeft vier verdachten aangehouden voor een mishandeling van een 24-jarige man uit Den Haag in een parkeergarage aan het Beursplein in Rotterdam. De mishandeling vond plaats op 1 december 2018.

Het gaat om een 23-jarige man uit Rotterdam, een 20-jarige man uit Hendrik Ido Ambacht, een 24-jarige man uit Schiedam en een man van 22 uit Capelle aan den IJssel.

Het slachtoffer liep op 1 december rond 23.45 uur in een parkeergarage aan het Beursplein. Terwijl een vriend en vriendin van hem nog bij de parkeerautomaat stonden, liep het slachtoffer alvast naar de auto.

Het slachtoffer liep scheldend door de parkeergarage omdat hij kort daarvoor was geweigerd bij een café. Een van de verdachten hoorde dat en gaf het slachtoffer een kopstoot. De vrienden van het slachtoffer schoten te hulp, maar werden bedreigd door een andere man uit de groep.

Mogelijk speelde geaardheid een rol

Het slachtoffer vermoedde dat zijn geaardheid een rol speelde bij de mishandeling. De politie heeft de verdachten hier naar eigen zeggen uitgebreid over ondervraagd.

De vier verdachten zitten nog vast.