De politie heeft afgelopen weekend aan ruim tweehonderd automobilisten een boete van 240 euro uitgedeeld voor overtredingen op verschillende locaties in en rond Rotterdam.

Automobilisten negeerden onder andere aanwijzingen van weginspecteurs of verkeersregels. Dit kan volgens de politie 'levensgevaarlijke situaties' opleveren.

Zondagochtend raakte een oplegger van een vrachtwagen los op de A13 ter hoogte van het Kleinpolderplein in Rotterdam, met materiële schade tot gevolg. Om alles veilig weg te halen werden rijstroken met rode kruisen afgesloten.

42 automobilisten hebben de rode kruisen genegeerd. Hun kentekens zijn genoteerd. "Het asociale en gevaarlijke rijgedrag levert ze een hoge boete op", aldus de politie.

In Vlaardingen kregen 160 bestuurders een boete, omdat ze vanaf de verkeerde invoegstrook vanaf de Vlaardingerdijk de A4 op reden, waardoor ze plots in de dode hoek van andere bestuurders opdoemden die wel de juiste strook gebruikten. Op drie avonden werd gecontroleerd. Sommige bestuurders pakten alle drie avonden de verkeerde afslag en krijgen voor alle drie de keren een bon.