Het Openbaar Ministerie (OM) heeft 25.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip die leidt tot de aanhouding van de moordenaar van de Rotterdamse Diaron Alberto, die op 28 oktober 2018 werd doodgeschoten in de Rotterdamse wijk Katendrecht.

Dat werd dinsdagavond bekendgemaakt in een aflevering van Opsporing Verzocht.

Het OM gaat houdt rekening met het scenario dat de schietpartij op de Rechthuislaan een afrekening was in het criminele circuit.

De beloning is relatief hoog omdat het openbaar ministerie vreest voor een verrekening voor de eerdere liquidatie. Het wil het 'geweldspiraal doorbreken' en hoopt daarbij op hulp van tipgevers.

Eerder besloot de Rotterdamse recherche om het onderzoek naar de moord op Diaron Alberto van 28 oktober 2018 uit te breiden naar Curaçao. De politie ontving een tip dat de dader of één van de daders naar het eiland is gevlucht.

Een team van 25 rechercheurs is sindsdien druk bezig met een onderzoek. Het onderzoeksteam houdt rekening met verschillende scenario’s. Een van die scenario’s is dat de dodelijke schietpartij een verrekening is voor een eerdere liquidatie.