Wethouder Adriaan Visser heeft dinsdag ontslag genomen. Dat maakt hij bekend in een brief aan de gemeenteraad.

"De berichtgeving over mij in relatie tot het Schiekadeblok in de afgelopen weken is mij niet in de koude kleren gaan zitten", schrijft hij in zijn ontslagbrief.

Uit een kritisch rapport van de Rotterdamse Rekenkamer bleek eind januari dat topambtenaren van de gemeente Rotterdam informatie zouden hebben achtergehouden bij de aankoop van het Schiekadeblok, waardoor de toenmalige wethouder niet alle informatie over de erfpachtconstructie had. De meeste kritiek was gericht op Visser, die toen nog hoofd Stadsontwikkeling was.

"Vandaag (dinsdag 5 februari, red.) heb ik gesprekken gevoerd met mijn collega-wethouders. In deze gesprekken heb ik begrip en steun ervaren. Desondanks ben ik – met pijn in mijn hart – zelf tot de slotsom gekomen dat ik voor mezelf geen mogelijkheid meer zie om de stad Rotterdam als wethouder te dienen", concludeert Visser.

Wethouder onder andere verantwoordelijk voor Hoekse Lijn en Feyenoord City

De wethouder was sinds 5 juli 2018 namens D66 wethouder Financiën, Organisatie en Haven. Ook was Visser verantwoordelijk voor diverse grote projecten zoals de herinrichting van de Coolsingel, Hoekse Lijn en Feyenoord City.

Hoekse Lijn is de lightrailverbinding tussen Schiedam en Hoek van Holland. De lijn zou in september 2017 moeten rijden, maar is tot eind februari voornamelijk vertraagd vanwege problemen met de beveiligingssoftware.

Ook was Visser verantwoordelijk voor Feyenoord City, het nieuw te bouwen voetbalstadion dat in de buurt van De Kuip in Rotterdam-Zuid moet verrijzen. Het nieuwe stadion maakt deel uit van een veel grotere gebiedsontwikkeling in Rotterdam-Zuid.

Wie hem gaat opvolgen, is nog niet bekend.