De politie in Rotterdam heeft maandag en dinsdag 21 verdachten van onder meer overvallen, straatroven en woninginbraken opgepakt tijdens een grote actie. De verdachten, van wie de jongste 14 jaar en de oudste 38 jaar oud, waren samen verantwoordelijk voor zeven straatroven, twee woninginbraken, één overval, afpersing, identiteitsfraude en oplichting, aldus de politie.

Een team van rechercheurs en agenten van de politiebureaus in de wijken Charlois, Feijenoord en IJsselmonde trokken in de actie gezamenlijk op. De misdrijven vonden in deze Rotterdamse wijken plaats.

Onder de arrestanten is een Rotterdamse vrouw van twintig jaar. Zij wordt verdacht van internetoplichting. Vier minderjarigen van 14, 15 en 16 jaar worden verdacht van betrokkenheid bij een aantal straatroven in het Zuiderpark afgelopen zomer.

Van de 21 verdachten worden er twee voorgeleid aan de rechter-commissaris, zeven moeten zich op een later moment voor de rechter verantwoorden.

Eén verdachte is in verzekering gesteld in afwachting van een nader besluit en vier verdachten zaten al vast voor andere feiten. Het overgrote deel van de zaken dateert uit 2018 en enkele uit 2017.