Burgemeester Ahmed Aboutaleb wil niet meer dat de wachttijden voor het doen van aangifte voor kleine zaken op een politiebureau oplopen tot soms drie weken. Aboutaleb gaat snel met de politie in gesprek om een permanente oplossing te zoeken.

Leefbaar Rotterdam heeft in een debat aandacht voor de zaak gevraagd, nadat sinds begin januari de wachttijden voor het doen van aangifte bij het politiebureau aan de Slotlaan in Capelle aan den IJssel flink zijn opgelopen.

Er kan wel aangifte online worden gedaan of via een videoverbinding, maar volgens de partij is dat niet voor iedereen een optie. 

Burgemeester Aboutaleb zei in de raad dat de vertraging in Rotterdam-Oost is veroorzaakt doordat een aantal agenten ziek was en er verschillende grote zaken waren voor de politie. 

'Tien dagen is onaanvaardbaar'

De burgemeester wil dat voor het doen van aangifte van kleine zaken bij een agent de wachttijden niet langer is dan enkele dagen.

"Als het gaat om zware zaken, dan zit de politie er doorgaans bovenop. Ik vind voor kleine zaken een wachttijd van enkele dagen aanvaardbaar, maar als het gaat om drie weken of tien dagen vind ik het onaanvaardbaar". 

Oplossingen

Uiteindelijk komen er 136 agenten bij voor de Rotterdamse politie. Rotterdam-Oost is een van de gebieden die er enkele tientallen agenten bij krijgen. Dat geldt ook voor het bureau in de wijk Feijenoord. 

Voor de korte termijn worden agenten vanuit een andere locatie naar Rotterdam-Oost gestuurd. Volgens de politieleiding zouden de wachttijden vanaf donderdag weer normaal zijn.