De gemeenteraad van Rotterdam kiest voor het kortst mogelijke draagvlakonderzoek onder winkeliers naar het uitbreiden van de winkeltijden op zondag. Denk, D66, Leefbaar Rotterdam en SP willen dat alle winkels ook op zondagochtend open mogen. Nu zijn winkels buiten het centrum van Rotterdam op zondagochtend gesloten.

Het initiatiefvoorstel van deze partijen wordt op 20 februari in een commissievergadering van de gemeenteraad besproken met landelijke brancheorganisaties, zoals MKB Nederland, Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) en Vereniging Ondernemers in modedetailhandel (Mitex).

Andere partijen wilden liever een breed draagvlakonderzoek onder alle winkeliers van Rotterdam, maar daar kiest een meerderheid niet voor. "Wij moeten niet over een nacht ijs gaan bij zo'n beslissing. Kies daarom voor een goed onderzoek", zei raadslid Segers (CDA). Ook PvdA, Nida en ChristenUnie-SGP wilden een breder onderzoek. "Dit onderzoek kost slechts 5.500 euro en maakt het draagvlak duidelijk", vond PvdA'er Tak.

Er tekent zich een ruime meerderheid af voor het voorstel van Denk en D66. Naast de indieners zullen ook VVD en 50Plus de verruiming van de winkeltijden naar zondagochtend steunen.