Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vrijdag bepaald dat de 36-jarige verdachte die opgepakt werd na het dodelijke schietincident van rapper Feis veertien dagen vast blijft zitten vanwege verboden wapenbezit. De man wordt niet verdacht van betrokkenheid bij het schietincident zelf.

Na de dodelijke schietpartij hield de politie zeven verdachten aan op verdenking van betrokkenheid bij het doodschieten van rapper Feis. Eerder werden zes van de zeven verdachten weer vrijgelaten en zat alleen de 36-jarige man nog vast. 

De politie is na onderzoek tot de conclusie gekomen dat geen van de zeven verdachten die de politie na de fatale schietpartij aanhield iets met de schietpartij te maken heeft.

Feis werd dinsdagochtend rond 5.00 uur doodgeschoten. De broer van de 32-jarige rapper raakte zwaargewond, maar kon wel zelfstandig het ziekenhuis bereiken.

Een ruzie in een horecagelegenheid ging waarschijnlijk vooraf aan de schietpartij op de Nieuwe Binnenweg, denkt de politie. Er werden zeven verdachten aangehouden. Daarbij loste de politie waarschuwingsschoten.

De politie zegt bruikbare tips en foto's te hebben ontvangen na een eerdere oproep en "alle zeilen bij te zetten" om de daders op te pakken. De politie is nog op zoek naar de schutter.