De broer van de op oudejaarsnacht doodgeschoten Rotterdamse rapper Faisal Mssyeh (32), beter bekend als Feis, ligt met zware verwondingen in het ziekenhuis. Ook hij werd slachtoffer van de schietpartij op de Gouvernestraat in Rotterdam.

De 31-jarige Rotterdammer wist ondanks zijn verwondingen op eigen kracht het ziekenhuis te bereiken. Het is niet bekend hoe het met zijn gezondheid is.

Na de schietpartij, die dinsdag rond 5.00 uur plaatsvond, deed de politie zeven aanhoudingen. De zeven verdachten die zijn opgepakt, zijn een meisje van vijftien, twee vrouwen (32 en 59) en vier mannen van 36 tot 45 jaar. Ze komen allemaal uit Rotterdam.

De politie vermoedt dat er voorafgaand aan de schietpartij aan de Nieuwe Binnenweg ruzie is geweest in een horecagelegenheid. Bij de aanhouding van de verdachten hebben agenten waarschuwingsschoten gelost. 

Feis werd bekend in 2006

Faisal Mssyeh, zoals Feis officieel heet, kreeg bekendheid door zijn samenwerking met rapper U-Niq in het nummer Klein, klein jongetje uit 2006. De Rotterdamse rapper bracht pas in 2014 zijn eerste soloalbums uit: Gebouwd voor dit en Hard van buiten, gebroken van binnen.

Rapper Tony Pengel, beter bekend als U-Niq, schreef op Facebook: "Mijn hele jaar verpest door ernstig verdriet. Mijn broertjes! Waarom nou?"