De jaarwisseling in Rotterdam wordt maandagavond voor het twaalfde jaar op rij gevierd met Het Nationale Vuurwerk bij de Erasmusbrug. Een aantal praktische tips en informatie voor wie de vuurwerkshow wil bezoeken.

Het Nationale Vuurwerk is maandagavond vrij toegankelijk voor iedereen. Bezoekers kunnen vanaf 22.30 uur langskomen op de Boompjeskade voor muziek, gratis oliebollen en het bekende aftelmoment om 23.59 uur.

Naar verwachting komen er zo'n 60.000 bezoekers naar de Boompjeskade om samen af te tellen naar het nieuwe jaar.

Het Nationale Vuurwerk is ook live te zien op alle zenders van RTL. De vuurwerkshow wordt gepresenteerd door Ruben Nicolai.

Nationale Kindervuurwerk

Het Nationale Kindervuurwerk komt dit jaar terug voor een tweede editie. De vuurwerkshow vindt vroeger plaats op de avond, om 19.00 uur, zodat kleine kinderen er ook bij kunnen zijn en maakt geen gebruik van vuurwerk dat luide knallen geeft. Er wordt alleen gebruik gemaakt van siervuurwerk.

De toegang tot het evenement, dat plaatsvindt op de Holland Amerikakade, is gratis. Het NOS jeugdjournaal doet live verslag van de vuurwerkshow.

Oudejaarsfeest

Voor het eerst organiseert Het Nationale Vuurwerk dit jaar een eigen oud-en-nieuwfeest tijdens de jaarwisseling. Het feest wordt gegeven op het Leuvehoofd onderaan de Erasmusbrug.

Het feest begint op 31 december om 21.00 uur en duurt 4.00 uur 's nachts.

Bereikbaarheid

De organisatie van Het Nationale Vuurwerk raadt iedereen aan om met het openbaar vervoer naar het evenement. Er rijden dit jaar opnieuw gratis metro's van en naar het Nationale Vuurwerk.

Ook rijden metrolijnen C en E maandagavond tussen 22.00 en 2.00 uur een speciale dienstregeling.

Tijdens het evenement zijn het voetpad en het fietspad aan de oostkant van de Erasmusbrug afgesloten. Wel kunnen voetgangers en fietsers het pad aan de westkant van de brug nemen, op de Wilhelminakade.