De 26-jarige verdachte van het schietincident van woensdagmiddag bij het Adrianaplein in Rotterdam heeft niet alleen op de twee andere verdachten geschoten, maar ook op aanwezige politieagenten. Dat meldt de politie vrijdag.

Het incident vond plaats rond 16.00 uur. Om nog onbekende reden kregen drie Rotterdammers ruzie.

De 26-jarige verdachte trok toen een vuurwapen en schoot op de andere twee, een 49-jarige man en een 23-jarige vrouw. De man liep hierbij een schampschot op.

De politie kwam ter plaatse terwijl het incident nog in gang was. De verdachte schoot nogmaals op de twee, om vervolgens ook een schot te lossen in de richting van de agenten.

Agenten schoten terug op verdachte

De Rotterdammer rende vervolgens het Adrianaplein over en schoot nogmaals op de agenten. De agenten schoten terug, raakten de verdachte en overmeesterden hem.

Volgens de politie werden er eerst waarschuwingsschoten gelost. Toen dit geen effect had, schoten de agenten gericht op de man. De verdachte is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht.

De 49-jarige en 23-jarige Rotterdammers zijn ook aangehouden, maar zijn donderdag vrijgelaten. Ze blijven nog wel verdachten in het onderzoek.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!