De politie heeft maandagavond 20 kilo heroïne en ruim 27.000 euro in beslag genomen bij een ondermijningsactie bij diverse woontorens in het centrum van Rotterdam. Ook zijn drie personen aangehouden.

Maandagavond besloten agenten drie verdachte personen te controleren die een woontoren aan de Wijnbrugstraat verlieten. Zij stapten een dure auto in met een grote tas.

Het drietal werd vervolgens op de Aelbrechtskade staande gehouden. In de auto troffen agenten een tas met zakjes poeder aan en bijna 20.000 euro aan contant geld. In de zakjes poeder zat drie kilo heroïne.

De inzittenden van het voertuig zijn aangehouden voor overtreding van de opiumwet en witwassen. Het gaat om drie mannen van 39, 41 en 49 jaar.

Na de controle ging de politie de woning in die de mannen eerder verlieten. In deze woning lag nog eens 17 kilo heroïne. De straatwaarde hiervan bedraagt ongeveer 600.000 euro. In het appartement werd ook dure merkkleding, een horloge en diverse PGP-telefoons aangetroffen.

Bij een doorzoeking van het woonadres van een van de inzittenden op de Spangensekade heeft de politie nog zevenduizend euro contant geld en een BMW in beslag genomen.