De politie heeft donderdagavond een preventieve fouilleeractie gehouden bij een kroeg aan de Beijerlandselaan in Rotterdam. Hierbij werden verschillende soorten drugs en een geladen revolver gevonden. Vijf Rotterdammers zjin aangehouden.

De politie meldt vrijdagavond dat agenten het café rond 20.15 uur betraden en aankondigden aan alle aanwezigen de fouilleren. Een 47-jarige man wilde weglopen, maar werd staande gehouden. Een agent zag hoe hij een zakje met 30 gram cocaïne op de grond gooide. De man is aangehouden wegens het bezit van harddrugs.

Vervolgens controleerden de agenten een tafel waar vier mannen aan zaten. Onder de tafel stond een zware tas. In de tas vond de politie een doorgeladen revolver.

Alle vier de mannen zijn aangehouden, omdat het niet duidelijk was van wie de tas was. Twee van de mannen waren 28, de anderen waren 27 en 29.

Toen de agenten de kroeg verder doorzochten, troffen zij een aantal xtc-pillen aan en twaalf zakjes hasj.

Het Openbaar Ministerie heeft het gebied waar de kroeg staat aangewezen als 'preventieffouilleergebied'. Dit omdat het gebied een hoog aantal incidenten heeft gezien met wapen- en vuurwapengerelateerde incidenten. De controles en fouilleeracties moeten meer incidenten en slachtoffers voorkomen.