De politie heeft zondagavond twee mannen van 19 en 26 aangehouden na dreigen met een automatisch vuurwapen in een café aan de Kerkhoflaan in Nieuw-Crooswijk. 

Iets na 00.00 uur kwam zondagavond een onbekende man aan de bar zitten. Na een aantal drankjes onstond een onenigheid met een medewerkster van het café. De barbezoeker begon te gooien met glazen en een asbak, meldt de politie

Bezoekers probeerden de man te overmeesteren, waarop de man een vuurwapen uit zijn broekzak trok. De bezoekers moesten gaan liggen, anders zou hij schieten.  

De verdachte ging er vervolgens op een scooter vandoor richting de Crooswijksestraat. Na verschillende meldingen van getuigen, troffen agenten twee mannen verderop op een bankje aan. Een man voldeed aan de signalementen. Beide mannen, die afkomstig zijn uit Rotterdam, werden aangehouden. 

Politie vindt na onderzoek dozen met xtc, cocaïne en hash

Agenten onderzochten de kelderbox van een van de mannen, waar ze de scooter vonden waarop de verdachte was gevlucht. Deze stond op naam van de andere verdachte van 19 jaar. Zijn rol bij het incident wordt nog onderzocht.

Ook troffen de agenten dozen met honderden xtc-pillen, potjes met mogelijk cocaïne, een weegschaal, hash en zakjes om cocaïne in te doen aan.