Bij ongeregeldheden tijdens de intocht van Sinterklaas in Rotterdam zijn vier mensen opgepakt. Het gaat onder meer om één anti-Zwarte Pietbetoger en drie voorstanders van de geschminkte knecht van de Sint.

Er braken opstootjes uit aan de voet van de Erasmusbrug aan de kant van de Schiedamsedijk. Dat gebeurde na afloop van de demonstratie van de tegenstanders van Zwarte Piet. 

De betogers wilden de brug nemen om terug te keren. Vanuit twee auto's sprongen enkele personen die de demonstranten belaagden.  Ze kregen eieren en vuurwerk naar hun hoofd. Daarop greep de politie in. 

De demonstranten hadden speciale vakken toegewezen gekregen, maar daar maakten ze geen gebruik van. Het ging om een groep van enkele tientallen mensen. 

Duw- en trekwerk op Erasmusbrug

Voorafgaand aan de intocht was er wat duw- en trekwerk op de Erasmusbrug. Een anti-Zwarte Pietbetoger hing daar een spandoek op met de tekst: 'Zwarte Piet is racisme'. 

Aan de Erasmusbrug was een spandoek opgehangen met de tekst 'Zwarte Piet is racisme'. Precies onder dat spandoek deelden zwartgeschminkte leden van anti-islambeweging Pegida snoepgoed uit.