Sinterklaas komt op zaterdag 17 november aan in Rotterdam. Het is de 67e editie van de intocht in de stad.

Om 12.30 uur komen de Sint en zijn Pieten aan bij Willemsplein. Hier zal de openingsshow plaatsvinden, met Disco Piet, de Sinterklaasfever Drive Inn Show en Kinderkoor Prettig Weekend. 

Tijdens de show wordt de goedheiligman onthaald door de burgemeester, en toegezongen door de kinderen van Rotterdam. Hierna vertrekt Sinterklaas om 13.30 uur voor de intocht door de stad naar de Schiedamsedijk, waarna de weg vervolgd wordt over de Coolsingel.

Om 15.00 uur arriveert Sinterklaas bij het Grote Kerkplein, waar kinderen ook dit jaar hun pietendiploma kunnen halen. Ook zijn er klimtoestellen neergezet en vindt er een grote eindshow plaats op het Grote Kerkplein.

'Zwaaien naar de Sint'

Dit jaar is het thema van het feest "zwaaien naar de Sint". De organisatie van het Sinterklaasfeest in Rotterdam vraagt kinderen om vlaggetjes te maken, zodat iedereen naar de stoomboot kan zwaaien. 

Ook is er een speciaal lied geschreven, dat 'Sinterklaas in Rotterdam' heet.

Weersverwachting

Aankomend weekend is er droog weer voorspeld. Door een oostelijke wind zal de gevoelstemperatuur lager liggen. Een dikke sjaal en jas zijn daarom zeker aanbevolen tijdens het kijken naar de intocht.

In Rotterdam wordt het zaterdag ongeveer 8 graden Celsius.