De politie heeft maandag onder leiding van het Openbaar Ministerie (OM) vier mannen gearresteerd bij een grote actie tegen georganiseerde hennepteelt. De politie viel een aantal Rotterdamse woningen en bedrijfspanden binnen, waarbij het naast hennep ook vijf vuurwapens, munitie, een grote hoeveelheid contant geld en dure sieraden en diamanten aantrof. 

Het onderzoek naar de vier mannen begon eerder dit jaar, toen rechercheurs werden getipt over grootschalige hennepteelt. Volgens de politie lijkt het erop dat de drie broers en hun handlanger zich al langer bezig hielden met de ontwikkeling, productie en verkoop van hennep vanwege de professionele inrichting van de kwekerijen.

In totaal ging het om drie kwekerijen, waarvan één locatie met naar schatting achthonderd planten nog in aanbouw was. De politie vermoedt daarom dat de actie ervoor gezorgd heeft dat een belangrijke speler binnen de georganiseerde hennepteelt is aangehouden.

Naast de gevonden hennep nam de politie 137.220 euro aan contant geld, diamanten met een waarde van tienduizenden euro’s en vele dure sieraden in beslag. Verder legde de politie beslag op vijf auto’s en een driewielige motor.

De politie heeft de vier verdachten verhoord. Ze zijn donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris en in bewaring gesteld op verdenking van bedrijfsmatige hennepteelt, deelname aan een criminele drugsorganisatie, vuurwapenbezit en witwassen.