De uitgebrande scooter die afgelopen zondag werd aangetroffen op de Schulpweg in Rotterdam, is gebruikt als vluchtmiddel na de schietpartij in de wijk Katendrecht. Dat bevestigt de politie vrijdag.

Bij de schietpartij kwam een 32-jarige Rotterdammer om het leven. 

De dader zat zondagavond achterop de scooter en stapte af bij de Katendrechtsestraat. Terwijl de bestuurder doorreed, liep de schutter de Rechtshuislaan in en nam een groep mannen onder vuur.

Hierbij zijn tientallen kogels afgevuurd, meldde de politie eerder deze week. Ook een nabijgelegen café en geparkeerde auto's zijn geraakt. In de straat zijn tientallen hulzen gevonden.

Na de schietpartij stapte de schutter aan het einde van de Rechthuislaan weer achterop de scooter, waarop de dader wegreed samen met de bestuurder. Zij zijn hierna de Maashaven Oostzijde opgereden, langs de Dordtselaan naar de Mijnsherenlaan. De scooter is voor het laatst gezien op het Mijnsherenplein. 

De politie heeft een sporenonderzoek verricht bij de locatie van de uitgebrande scooter. Hierbij hebben zij geen vuurwapen aangetroffen.