De man die afgelopen weekend werd doodgeschoten in Rotterdam-Katendrecht was mogelijk niet het doelwit van de schietpartij. 


 

Dat is een scenario waar de politie rekening mee houdt, zei een woordvoerder van de politie in het programma Opsporing Verzocht.

"Er werd ook gesproken over een tweede slachtoffer", zei de woordvoerder. "Maar die hebben we niet aangetroffen. We hopen dat hij zich later alsnog meldt."

Politie heeft foto van schutter vrijgegeven

De politie heeft een foto vrijgegeven van de schutter die zondag met een automatisch wapen een 32-jarige man heeft doodgeschoten aan de Rechthuislaan in Katendrecht.

Op de foto is te zien dat de schutter achterop een donkergekleurde scooter zit. Zijn handlanger is de bestuurder van de scooter.

'Wonder dat verder niemand door kogel geraakt is'

Bij de schietpartij op de Rechthuislaan werden tientallen kogels afgeschoten.

"De kogels vlogen in het rond. Het is een wonder dat er verder niemand geraakt is. Zo raakte een kogel een gokkast in een kroeg waar op dat moment een vrouw op zat te spelen. Zij heeft een engel op haar schouder", zei de woordvoerder.

Brandende scooter aangetroffen

Na de schietpartij zijn twee mannen op een scooter weggereden. Van hen zijn camerabeelden getoond in Opsporing Verzocht. De twee zijn via de Maashaven Oostzijde en de Dordtselaan naar het Mijnsherenplein gereden. Daar zijn ze voor het laatst gezien.

Kort na de schietpartij is op de Schulplaan een brandende scooter gevonden. Of die ook door de daders gebruikt is, staat nog niet vast.

De politie roept mensen die beelden hebben of iets hebben gezien van het incident op om zich te melden.