Reizigers met de Rotterdamse metro en tram moeten de komende dagen rekening houden met ernstige overlast. Naast de afsluiting van metrostation Stadhuis gaat vervoersbedrijf RET werken aan het metrospoor tussen Blaak en Oostplein en tussen de tramhaltes Leuvehaven en Beurs.

De werkzaamheden stonden al eerder gepland en zijn volgens de RET niet zomaar te annuleren. Het valt samen met de afsluiting van metrostation Stadhuis, dat sinds dinsdag dicht is na de vondst van asbestdeeltjes.

"Deze zaken en de grote kosten die uitstel met zich mee zou brengen, gaven de doorslag om de werkzaamheden ondanks de situatie op metrostation Stadhuis te laten doorgaan", meldt de RET. 

Sinds de asbestvondst rijden er geen metro's tussen Rotterdam Centraal en Beurs. Het metrostation blijft nog zeker twee weken dicht. Mogelijk gaan de metro's wel eerder weer rijden, maar stoppen ze niet op station Stadhuis. De RET adviseert reizigers om de tram te gebruiken op dit traject.

Werkzaamheden tramtraject onderdeel herinrichting Coolsingel

De werkzaamheden op de Schiedamsedijk tussen de tramhaltes Leuvehaven en Beurs maken deel uit van een bredere planning, waaronder de herinrichting van de Coolsingel en het vervangen van de stadsverwarming. Door de werkzaamheden rijden er niet alleen minder trams op dit traject, maar ook op de omleidingsroute tussen Centraal Station en Beurs.

Dit weekend en komend weekend zijn er ook werkzaamheden tussen metrostations Blaak en Oostplein, waardoor er ook op lijn D tot station Beurs mogelijk vertragingen kunnen ontstaan.