Het metrostation Stadhuis in Rotterdam blijft nog zeker 2,5 weken dicht, omdat vervoersbedrijf RET in ieder geval die periode nodig heeft voor het verwijderen van asbest. 

RET onderzoekt wel of het mogelijk is al eerder door het station Stadhuis te rijden, zonder er te stoppen.

Het station Stadhuis op de Coolsingel is sinds dinsdagmiddag gesloten nadat was gebleken dat er asbestvezels bij werkzaamheden waren vrijgekomen. Het vrijkomen van asbest heeft niet geleid tot gezondheidsrisico's.

Dat blijkt volgens RET uit luchtmonsters die zijn geanalyseerd door een gespecialiseerd asbestbedrijf. De gemeten asbestconcentratie was zeker vijftien keer lager dan de wettelijk toegestane waarde.

Maurice Unck, algemeen directeur van vervoerder RET: "Wij zijn opgelucht dat we dit nieuws kunnen brengen. De veiligheid van onze reizigers en medewerkers staat voorop. Daarom wilden we geen enkel risico nemen en hebben we het station toen de asbestvondst ons bekend werd, direct afgesloten."

Het ov-bedrijf heeft inmiddels uit voorzorg de metrostellen gereinigd en filters vervangen. "Inmiddels kunnen we ook melden dat er op en in de voertuigen geen asbest is aangetroffen", zegt Unck.