Begraafplaats Hofwijk gaat een natuurbegraafplaats aanleggen op het terrein in Rotterdam-Overschie. Er komt plaats voor 1200 natuurgraven.

Een kenmerk van een natuurgraf is dat het wordt gemarkeerd door een kei of een boomstronk. Er wordt 2,5 hectare vrijgemaakt voor natuurlijke graven. Eventueel kan het worden uitgebreid naar 7,5 hectare. In het voorjaar van 2019 worden de eerste natuurgraven in gebruik genomen.

"Wij hebben verschillende themavakken bij begraafplaats Hofwijk. Zo is er een Feyenoordvak, maar ook een speciaal vak voor moslims en Hindoestanen. En straks dus ook voor natuurliefhebbers", vertelt de woordvoerder.

Er zijn al langere tijd plannen voor een grote natuurbegraafplaats van 128 hectare in de Bonnenpolder in Hoek van Holland. De gebiedscommissie en de meerderheid bewoners van Hoek van Holland zijn tegen de komst van de natuurbegraafplaats. Zij willen dat de Bonnenpolder recreatiegebied blijft.

Het college van Rotterdam moet nog een besluit nemen over de toekomst van de Bonnenpolder. Het is nog niet duidelijk wanneer dit zal zijn.