Het rechercheteam dat het schietincident op de kruising van Oudedijk-Willem Ruyslaan onderzoekt, heeft foto's van de helm en scooter van de vermoedelijke dader gedeeld. Zo hoopt de recherche de zoektocht naar de verdachte te versnellen.

Woensdagochtend loste de verdachte meerdere schoten af op een 64-jarige Rotterdammer die daarbij zwaargewond raakte. Het slachtoffer verkeert momenteel in kritieke toestand.  

De schutter reed vervolgens op een zwart overgespoten scooter op de Oudedijk weg in de richting van de Kralingse Zoom. In het verlengde van de Oudedijk op de ’s-Gravenweg veroorzaakte de scooterrijder een aanrijding, waarna hij te voet verder ging.

De politie laat weten dat de schutter vermoedelijk een forse man is met een donkere huidskleur. Een aantal getuigen meent ook baardgroei te hebben waargenomen.

Dader liep al uren rond in buurt slachtoffer

De politie heeft aanwijzingen dat de dader in de uren voorafgaand aan het incident in de buurt rondliep en het slachtoffer heeft opgewacht. De politie roept daarom ook op eventuele beelden voor het incident te delen.

Al eerder werd bekend dat het slachtoffer vaker met justitie in aanraking is gekomen. Daarom wordt er serieus rekening mee gehouden dat het gaat om een afrekening in het criminele circuit.

Ondanks een uitgebreide en langdurige zoektocht ontbreekt tot nu toe ieder spoor naar de dader.