Een 64-jarige Rotterdammer is woensdagochtend ernstig gewond geraakt bij een schietpartij in Rotterdam-Kralingen. De man verkeert in kritieke toestand.

Hij werd om 10.55 uur op de Willem Ruyslaan van dichtbij door meerdere kogels geraakt, onder meer in zijn hoofd. Het slachtoffer is direct afgevoerd naar het ziekenhuis. Het gaat om een bekende van de politie. Een bijrijder bleef ongedeerd.

De dader vluchtte op een scooter, maar ging na een aanrijding op de 's Gravenweg te voet verder in de richting van de Kralingse Zoom.

Onder andere een politiehelikopter, het arrestatieteam en de parate eenheid zijn direct ingezet om naar de verdachte te zoeken. Het zou gaan om een forse, donkere man met een zwarte helm.

Twintig rechercheurs op de zaak gezet

Meerdere mensen waren aanwezig toen de dader het vuur opende. Zij kunnen allen gebruikmaken van slachtofferhulp. "Wij hopen dat mensen die iets gezien hebben deze informatie met ons delen", zegt een woordvoerder van de politie.

Er is een uitgebreid onderzoek gestart met twintig rechercheurs. De politie vindt het nog te vroeg om te spreken van een liquidatiepoging.