De rechtszaak in Rotterdam tegen de zogeheten Tattookillers is vrijdag niet doorgegaan. Een van de verdachten bleek geen advocaat te hebben. Een andere verdachte had net een nieuwe advocaat, die het dossier nog niet had kunnen lezen.

De rechtbank beslist maandag hoe de zaak verder gaat. Vier mannen staan terecht voor de moord op Onno Kuut in 2009. Zijn toegetakelde lichaam werd in maart van dat jaar gevonden in de duinen bij Hoek van Holland.

Justitie verdenkt de broers Cor en Brian P., Jeroen S. en Evert S. ervan dat zij Kuut hebben omgebracht. Zowel de verdachten als het slachtoffer behoren tot de zogenoemde Tattookillers, een groep die in verband wordt gebracht met zeer gewelddadige berovingen en moorden.

Op hun rug dragen leden van de Tattookillers een opvallende, Chinese tatoeage met tekens die 'Wees daadkrachtig' betekenen.

De rechtbank kan maandag beslissen om het proces tegen twee van de vier verdachten voort te zetten, of alles bij elkaar te houden. In dat geval gaat de zaak pas volgend voorjaar verder.