De anti-islambeweging Pegida wil op 2 oktober opnieuw demonstreren bij de Laleli moskee in Rotterdam-Charlois. De gemeente Rotterdam bevestigt dat de demonstratie is aangemeld.

In juni werd op dezelfde plek een demonstratie geschrapt. Aanvankelijk kwamen er toen 20 Pegida-aanhangers opdagen. Ze wilden pal voor de moskee een varken roosteren. Voor moslims zijn varkens onreine dieren.

In de buurt van de moskee hadden zich veel tegendemonstranten verzameld. De Pegida-demonstranten, die in een bus onderweg waren naar de moskee, besloten om die reden om hun actie af te blazen.

Op Twitter maakt Pegida-voorman Edwin Wagensveld nu bekend op 2 oktober van 20.00 uur tot 23.00 uur te willen demonstreren bij de moskee. De gemeente zegt de aanvraag nog te bestuderen.

Ook zou Pegida een film willen laten zien. Burgemeester Aboutaleb liet eerder al weten dat voor het vertonen van een film in de openbare ruimte een evenementenvergunning nodig is, die ruim van te voren moet worden aangevraagd. "Dus dat moeten ze als de bliksem doen", zei Aboutaleb.