Beveiligers gaan dinsdag op tientallen locaties in de regio een hele dag staken. Er wordt onder meer gestaakt bij Rotterdam The Hague Airport, ECT Euromax/Delta in Rotterdam, Shell Moerdijk en GSS Cash in Capelle aan den IJssel.

Dinsdag leggen zij van middernacht tot middernacht het werk neer.

De beveiligers doen dat omdat de onderhandelingen over een nieuwe cao voor de bijna 30.000 beveiligers zijn stukgelopen. De beveiligers eisen meer loon en verlaging van de werkdruk. 

Vorige week leidde een dreigende staking door beveiligers op Schiphol tot een doorbraak in de onderhandelingen. Schiphol vreesde dat de 24 uursstaking ongeveer 200.000 reizigers overlast zou bezorgen.

Het is uniek dat de beveiligers staken

De staking werd afgeblazen nadat er een akkoord werd bereikt over een nieuwe cao voor de drieduizend Schiphol-beveiligers, waarin een loonsverhoging is opgenomen, afspraken over het verlagen van de werkdruk en het verkorten van werktijden.

De vakbond CNV verwacht dat medewerkers en bezoekers en de instellingen waar zal worden gestaakt niet op de gebruikelijke service van de beveiligers kunnen rekenen. Zij zullen alleen optreden bij calamiteiten.

Het is voor het eerst in zeker dertig jaar dat Nederlandse beveiligers staken.