Het gebouw van onderwijsinstelling Zadkine aan de Aluminiumstraat in Rotterdam is maandagochtend ontruimd nadat een rooklucht in het gebouw hing. Studenten kunnen dinsdag weer in het gebouw terecht.

In het gebouw hing een rooklucht die volgens de brandweer bleek te komen van een bedrijf in de buurt waar hout wordt verbrand. Waarschijnlijk is de rook door de kou neergedaald en terecht gekomen in de luchtinstallatie van het schoolgebouw.

"Dit is nooit eerder gebeurd", meldt een woordvoerder van Zadkine maandag aan NU.nl. "Er hebben zich geen gezondheidsklachten voorgedaan en de ontruiming verliep soepel."

De meeste studenten hebben vrij gekregen. Een kleine groep studenten volgt maandag tijdelijk lessen in één van de andere locaties van Zadkine. Dinsdag kunnen de studenten weer terecht in het gebouw aan de Aluminiumstraat.

Zadkine zegt met de gemeente, brandweer en eigenaar van het bedrijf waar de rook vandaan kwam te gaan praten om te zorgen dat een dergelijke situatie in de toekomst niet meer voor komt. Over eventuele schadevergoeding wilde Zadkine nog niet spreken.