Een 34-jarige Rotterdammer is vorige maand aangehouden op verdenking van verleiding van tientallen minderjarige meisjes via het internet.

De man zou de meisjes hebben verleid om via de webcam seksuele poses aan te nemen en aan zichzelf te zitten. Dat hebben de Rotterdamse politie en het Openbaar Ministerie (OM) donderdag bekend gemaakt.

Hij zou zich onder meer hebben voorgedaan als zanger van de popband B-Brave. In die hoedanigheid hield hij de meisjes voor dat hij ze met een limousine zou komen ophalen of dat ze backstage zouden mogen bij de Tinadag.

Voor zover bekend heeft hij zijn slachtoffers nooit ontmoet, er is dus vooralsnog geen sprake van grooming. Hij wordt wel verdacht van het vervaardigen van kinderporno, door zijn slachtoffers te vragen om bepaalde poses aan te nemen en dingen te doen, en dat op te nemen. Of hij die beelden ook verspreid heeft, is onduidelijk.

Beperking

Zijn slachtoffers zijn tussen de twaalf en zestien jaar. Daarnaast richtte hij zich ook op meerderjarige meisjes met een verstandelijke beperking, die functioneren op het niveau van een minderjarige. Hij is volgens het OM in ieder geval al actief sinds 2011.

De politie kwam hem op het spoor nadat de moeder van een van de slachtoffers aangifte had gedaan.

Er zijn al meerdere aangiftes binnen, maar de politie en het Openbaar Ministerie (OM) gaan ervan uit dat er nog meer slachtoffers zijn. Ze roepen slachtoffers die zich in dit verhaal herkennen, op om zich te melden bij de politie.

Filmpjes

Op de computers, telefoon en andere gegevensdragers van de verdachte werden honderdduizenden afbeeldingen en filmpjes gevonden.

Hij zit momenteel niet meer in voorarrest, dat is geschorst door de rechtbank op grond van persoonlijke omstandigheden, waarover het OM niet wil uitweiden. Het OM is in beroep gegaan tegen de schorsing.