Een 14-jarige jongen die maandagavond een woningoverval probeerde te plegen aan de Keltenoord in Rotterdam, gaf zich later aan bij de politie in Den Haag.

Een 77-jarige vrouw en 75-jarige man hadden op internet een sieraad aangeboden.

Maandagavond zou een potentiële koper langskomen om het sieraad te bezichtigen, het bleek daarbij om de jongeman te gaan. Toen hem gevraagd werd te betalen voor het sieraad trok hij een pistool.

De oudere man had al onraad verwacht en had de politie inmiddels ingeschakeld. De jongen schrok toen de oude man dit hem vertelde. De 14-jarige vluchtte toen zonder het sieraad weg.

Waarschuwingsschot

Agenten zochten in de omgeving naar de jongen en troffen twee personen aan waarvan er een voldeed aan de omschrijving. Toen een van de beide jongens op de vlucht sloeg, vuurde een agent een waarschuwingsschot af.

De twee jongens werden aangehouden, maar zijn kort daarop weer vrijgelaten. Het tweetal bleek niets te maken te hebben met de roofpoging bij het oudere echtpaar.

Later op de avond meldde een 14-jarige jongen zich bij het politiebureau in Den Haag. De jongen gaf aan betrokken te zijn geweest bij de overval in Rotterdam. Hij zit vast en wordt verhoord.