De lokale politieke partij Leefbaar Rotterdam is positief over de komst van het Collectiegebouw van museum Boijmans Van Beuningen. Wel heeft de partij nog enkele financiële eisen.

Dat meldt RTV Rijnmond dinsdag.

Het pand in het Museumpark moet ruimte bieden aan alle depotstukken van het museum. De totale kosten worden geschat op zo'n 50 miljoen euro. Het gebouw zal wel toegankelijk worden voor het publiek, geschat wordt op ongeveer 70.000 bezoekers per jaar.

Leefbaar Rotterdam wil dat de gemeente niet opdraait voor mogelijke financiële tegenvallers, ook moet het pand worden verzekerd tegen verborgen gebreken. Als laatst vindt de partij dat er geld opzij moet worden gezet door Stichting De Verre Bergen, die de bouw voor een gedeelte betalen. Dat geld moet de komende veertig jaar gebruikt worden voor onderhoud.

Donderdag wordt er een definitief besluit genomen door de partij. Bij een akkoord van de partij is er tevens een akkoord vanuit de coalitie.

Wel is er nog kritiek vanuit andere hoeken. Zo is het Erasmus MC tegen de komst vanwege de naastgelegen afdeling kinderpsychiatrie. Omliggende musea zijn tegen omdat zij vooral veel groen willen behouden in het park. Ook de Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur heeft tweemaal een negatief advies uitgebracht over de financiële onderbouwing.