Een deel van het stationsplein in Rotterdam heeft maandagochtend onder water gestaan door een kapotte waterleiding.

De overstroming begon rond 7.30 uur in sleuf die was gegraven en waar op dat moment gewerkt werd. In eerste instantie stroomde het water in de sleuf, maar al snel kwam ook een deel van het stationsplein onder water te staan. Ook bij een koffiewinkel in de buurt liep het water binnen. Tram- en autoverkeer ondervond echter geen hinder.

Nog onduidelijk is wat er precies is gebeurd. Volgens RTV Rijnmond beweert het bedrijf dat werkzaamheden uitvoert in de sleuf dat de leiding spontaan sprong, terwijl waterbedrijf Evides zegt te vermoeden “dat de schade door derden is aangericht”.

De leiding is inmiddels afgesloten en het lek is gestopt. Medewerkers van Evides zijn bezig met het wegpompen van het water. Geen van de bedrijven rondom het plein hebben tijdens de lekkage zonder water gezeten.

De volledige schade aan de leiding zal naar verwachting maandag in de loop van de dag hersteld worden. Ook zullen dan schade-experts onderzoeken wat er precies gebeurd is. “Voor ons is echter eerst het belangrijkste dat de leiding gedicht wordt en de situatie onder controle is”, zegt een woordvoerder van Evides.