Megaproces in Rotterdam om drugshandel

In Rotterdam begint maandag een megaproces tegen negentien verdachten van cocaïnehandel. De bende hield zich volgens het Openbaar Ministerie bezig met het regelen van drugstransporten vanuit Zuid-Amerika naar België en Nederland.

De groep was bekend in de havens van Antwerpen en Rotterdam. Computersystemen van havenbedrijven zouden zijn gehackt. Met gestolen pincodes werden containers in de haven van Antwerpen opgehaald.

Door de douane in de haven van Antwerpen zijn grote hoeveelheden drugs aangetroffen in containers die met de gestolen pincodes waren opgevraagd. Op meerdere plekken in Nederland zijn gestolen containers teruggevonden.

De groep wordt ook in verband gebracht met een spectaculaire gewelddadige overval op een drugstransport in Belgisch Limburg. Een nietsvermoedende vrachtwagenchauffeur werd tot stoppen gedwongen door drie auto's en een andere vrachtwagen.

Vanuit één van de auto's werd daarbij met kalasjnikovs geschoten. Twee van de drie auto's, beide gestolen Audi's, werden een dag later uitgebrand teruggevonden. Een week later hield de politie een verdachte aan in Nederland.

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie