Een intercitytrein richting Zwolle die maandagmorgen had moeten stoppen op station Rotterdam Alexander is het station voorbijgereden nadat een machinist in opleiding te laat remde.

Dat bevestigt de NS maandag aan NU.nl.

De trein had om 8.13 uur moeten stoppen op het station, maar reed door.

NS-woordvoerder Inge Rijgersberg meldt dat het gaat om een machinist in opleiding die, onder begeleiding van zijn instructeur, 'net iets te laat' remde.

Volgens de woordvoerder hadden de passagiers nog wel kunnen uitstappen en was slechts een deel van de trein al voorbij het perron gereden. "Dat had echter betekend dat een deel van de mensen niet op het perron zou uitkomen. Daarom is om veiligheidsredenen besloten door te rijden.''

Mensenwerk

De NS zegt dat het wel meer voorkomt dat een trein niet stopt bij een station. "We rijden duizenden ritten per dag, dus het kan wel eens voorkomen. Het blijft mensenwerk", stelt Rijgersberg.

Passagiers die door het doorrijden van de trein langer dan een half uur vertraging hebben opgelopen, kunnen hun geld terugkrijgen.

Tegen de machinist in opleiding zal geen actie ondernomen worden, stelt NS-woordoerder Rijgersberg. "Dit kan iedereen overkomen. In de trein is omgeroepen wat er aan de hand was, maar het blijft natuurlijk vervelend voor de reizigers."