De parkeergelegenheid onder de Markthal in Rotterdam heeft in Berlijn de award voor beste nieuwe parkeergarage gewonnen.

Dat meldt de uitbater van de parkeergarage, Interparking.

Bij de tweejaarlijkse uitreikingen van de European Parking Awards mocht het bedrijf woensdagavond de prijs in ontvangst nemen. De parkeergarage werd door een vakjury beoordeeld op onder meer locatie, gebruiksvriendelijkheid, kwaliteit en veiligheid.

Op een aantal van deze punten wordt Interparking geholpen door diverse moderne technieken, waaronder een systeem dat automobilisten zo snel mogelijk naar een vrije plaats moet begeleiden.

Eco Parking

Volgens Interparking onderscheidt de parkeergarage zich ook met het feit dat er op deze locatie als enige in Europa 'Eco Parking' aangeboden wordt. Dit houdt in dat het parkeren van milieuvriendelijke auto's 0,20 euro per uur goedkoper is dan het parkeren van milieuonvriendelijke auto’s.

Directeur Johan Tol van Interparking is blij met de erkenning. "Er is een groeiende toestroom van toeristen die we in Rotterdam gastvrij willen ontvangen. De stad kan gewoon niet zonder moderne, klantgerichte parkeervoorzieningen zoals deze", aldus Tol.