Het KNMI heeft zaterdagochtend voor Zuid-Holland een weeralarm afgegeven voor storm met zware windstoten. Er kunnen zeer zware windstoten voorkomen met snelheden tot 110 kilometer per uur.

Op de Rotterdams weekmarkt aan de Binnenrotte viel rond 15.00 uur een gewonde door een vallende balk van een kraam. Het is onbekend welk letsel het slachtoffer heeft opgelopen.

In de Maasstad werd ook het zomercarnaval afgelast. "We hebben alle mogelijke alternatieven onderzocht, maar de verwachte weersomstandigheden zijn simpelweg te risicovol om het evenement te laten plaatsvinden", aldus festivaldirecteur Guus Dutrieux.

Het grootste Hindoestaanse openluchtfestival van Europa, het Milan Summer Festival in het Haagse Zuiderpark, gaat zaterdag ook ook niet door.

'Grote impact'

De code rood geldt ook voor Noord-Holland en Zeeland. Voor Utrecht en Noord-Brabant is de waarschuwing opgeschaald naar code oranje voor extreem weer. In de rest van het land is code geel van kracht. Dat is een waarschuwing voor gevaarlijk weer.

Het weeralarm wordt gegeven om de grote impact die de storm kan hebben op het openbare leven. Omdat het zomer is zijn er buiten veel activiteiten, aldus Harry Geurts van het KNMI. Ook staan bomen vol in blad waardoor ze veel wind vangen en kunnen omwaaien.

Volg hier ons liveblog over de storm

Heeft u foto's bij dit bericht? Upload beeld via NUfoto