Het aantal boekingen op Airbnb voor accommodaties in Rotterdam en Gouda is tijdens het weekend van de Tour de France toegenomen met 300 procent.

De wielerronde komt op zondag 5 juli langs Rotterdam. In Utrecht, waar de Tourstart plaatsvindt, is het aantal boekingen tijdens dit weekend zelfs verzesvoudigd vergeleken met die van de omliggende weken.

Airbnb is een online community voor het tijdelijk huren en verhuren van woningen over de hele wereld. Particulieren kunnen hier een kamer of een heel huis aanbieden.

Sinds de aankondiging van de komst van de Ronde van Frankrijk naar Nederland, hebben veel Rotterdammers hun kamer of woning op Airbnb geplaatst om zo wat bij te verdienen. In Rotterdam en Gouda is er een toename te zien van 76 procent.

Speciale evenementen

Voor speciale evenementen zoals de Tour de France wordt steeds vaker gebruik gemaakt van accommodaties die buurtbewoners via Airbnb aanbieden, zegt Aja Guldhammer, countrymanager van Airbnb Nederland.

"Wij zijn er trots op dat we via onze gemeenschap unieke ervaringen kunnen bieden aan reizigers. De Tour de France is daar een uitstekend voorbeeld van."