De stad Rotterdam heeft vorig jaar meer bezoekers getrokken dan het jaar daarvoor. Het bezoekersaantal steeg in 2014 met 7 procent. 

Dat heeft de organisatie Rotterdam Partners, verantwoordelijk voor het aantrekken van bezoekers, bedrijven en bewoners, dinsdag bekendgemaakt.

2014 was het jaar waarin Rotterdam internationaal veelvuldig in het nieuws kwam met onder meer de opening van architectonische hoogstandjes als de Markthal en het Centraal Station. Ook stond Rotterdam in allerlei top tien lijstjes en werd de stad in gerenommeerde bladen geroemd als plek die je gezien moet hebben.

''De positieve golf waarop Rotterdam in 2014 verkeerde, heeft zich vertaald in de cijfers", aldus Rotterdam Partners.

Cijfers

Naast een recordaantal hotelovernachtingen van 1,5 miljoen, stegen ook de bezoekcijfers van de attracties met 4 procent naar 3 miljoen.

Tegelijkertijd vestigden zich in 2014 veertig investeerders in de regio Rotterdam of besloten hun onderneming uit te breiden. Ook de jaarlijks terugkerende evenementen zagen het aantal bezoekers met bijna 5 procent stijgen naar ruim 3,9 miljoen.

Ook Rotterdam The Hague Airport nam die positieve groei waar. Het aantal inkomende passagiers groeide met 9,4 procent naar ruim 818.000.