De Wereldhavendagen in Rotterdam staan dit jaar in het teken van het thema 'Droomhaven'. Dat heeft de organisatie zaterdag bekendgemaakt.

"Droomhaven verwijst naar het feit dat in de Rotterdamse haven dromen waargemaakt kunnen worden", zegt Sabine Bruijnincx, directeur van de Wereldhavendagen.

"Of het nou gaat om je dromen als ondernemer te realiseren of om er je droombaan te vinden. Daarnaast kun je er natuurlijk heerlijk langs de waterkant wegdromen bij al die prachtige schepen."

De Wereldhavendagen vormen het grootste maritieme evenement van Nederland. Er zijn scheepsbezichtigingen, demonstraties op het water en een uitgebreid cultureel programma. Vorig jaar kwam er een recordaantal van 450.000 bezoekers op af. Het evenement is op 4, 5, en 6 september.

Katendrecht

Om de verwachte toeloop aan bezoekers te kunnen herbergen, wordt het festivalterrein uitgebreid naar Katendrecht. "We denken specifiek aan het gebied rondom de ss Rotterdam. Daar kunnen we nog best een paar schepen van de Wereldhavendagen kwijt", aldus Bruijnincx.

Nieuw op het programma zijn de roeiwedstrijden in de Rijnhaven en een 5 kilometer lange 'funrun' langs een door neon verlicht parcours.