Vrijdag is het zonnig in Rotterdam met maximaal zo'n 18 graden. Daarmee is er lokaal net geen sprake van een officiële warme dag.

Dat stelt Weeronline.nl.

De temperatuur in het westen van het land blijft hangen rond de 18 graden. Grote gedeeltes van het oosten en zuiden van het land krijgen wel te maken met een warme dag. Het zou daar op enkele plaatsen lokaal zelfs 21 graden kunnen worden.

Voor heel Nederland kan er gesproken worden over een warme dag als daar 20 graden gemeten wordt in de Bilt. "Die temperatuur is daar nog niet gehaald, maar het ziet er wel naar uit dat het gaat lukken", aldus een medewerker van Weeronline.nl.

De eerste officiële warme dag is lokaal gehaald in Eindhoven en Maastricht. Daar steeg het kwik om 13.30 uur naar de 20 graden.

Weekend

Zaterdag wordt een mindere dag met bewolking en wat wind, daardoor is er geen sprake meer van terrasweer. De temperatuur zakt dan richting de 15 graden.

Lokaal is er enige kans op regen. 's Avonds zal het vanuit het westen van Nederland weer opklaren.

Zondag ligt de temperatuur wederom rond de 15 graden, wel zal de zon zich meer laten zien. Maandag zakt de temperatuur naar 14 graden waarna de rest van volgende week weer positief te noemen is met temperaturen tot 20 graden.