ADO Den Haag heeft zondag in de absolute slotfase de drie punten gepakt op bezoek bij concurrent Excelsior. Michiel Kramer zorgde met zijn tweede goal van de middag voor 3-2.

ADO klimt op de ranglijst over Excelsior heen en staat nu dertiende met 31 punten. De Rotterdammers staan veertiende met één punt minder. De ploeg van Marinus Dijkhuizen heeft vier punten meer dan nummer zestien NAC Breda.

Kramer zette ADO na ruim een halfuur op voorsprong met zijn vijftiende goal van het seizoen en zijn eerste sinds 21 februari.

In de tweede helft kwam Excelsior via twee doelpunten binnen vier minuten op voorsprong. Eerst rondde Adil Auassar een pass van Jeff Stans af en vlak daarna schoot Ninos Gouriye raak na een mooi assist van Tom van Weert.

Tien minuten voor tijd kwamen de bezoekers weer op gelijke hoogte via een fraaie treffer van aanvoerder Roland Alberg en in blessuretijd tekende Kramer met zijn hoofd ook nog voor de winnende Haagse treffer.

Waarschuwingsschot

Het duurde zeker een half uur voor de wedstrijd een beetje los wilde komen. Het eerste waarschuwingsschot kwam van de voet van Van Weert. De clubtopscorer van Excelsior schoot uit de draai echter recht op doelman Martin Hansen.

Vijf minuten later lag de bal aan de overkant in het net. Kramer schudde bij een vrije trap van de zijkant van Aleksandr Iakovenko zijn belager Sander Fischer van zich af en klopte doelman Gino Coutinho met een harde kopbal.

Excelsior, dat woensdag in de halve finales van de KNVB-beker tegen FC Groningen speelt, bleek na rust wat meer bewust van het belang van de wedstrijd. Bij een zege op ADO zou het verschil met de concurrent in de strijd tegen degradatie namelijk worden uitgebouwd naar vijf punten.

Gehuurd

Na een uur spelen sloeg de ploeg twee keer toe. Eerst schoof Auassar de gelijkmaker binnen, waarna Gouriye op aangeven van Van Weert zelfs voor 2-1 zorgde.

Gouriye, door Excelsior gehuurd van ADO, maakte pas zijn tweede doelpunt dit seizoen. Zijn eerste was opvallend genoeg in de uitwedstrijd in Den Haag.

ADO liet zich niet van de wijs brengen en dankzij Alberg kwam de ploeg terug tot 2-2. De aanvoerder krulde de bal vanaf de hoek van het strafschopgebied in de verre kruising.

Terwijl iedereen vrede leek te hebben met een gelijkspel, kopte Kramer toch nog de 2-3 achter Coutinho met zijn zestiende doelpunt van het seizoen.